dissabte, 30 de novembre del 2013

LA DESCOBERTA D'UN NOU MÓN AL SEGLE XVIII

Capità Cook, navegant i explorador del Pacífic
L'eixida de la foscor, del dogmatisme religiós, de la sumissió política vingué també acompanyada de la curiositat per conéixer el món. Els homes i les dones del s. XVIII es savien posseïdors de la intel.ligència suficient per descobrir per ells mateixos com era el món, doncs Descartes al 1637 ja havia dit aquella famosa frase: "Cogito, ergo sum" (Pense, sóc), que resumeix la lluita de l'individu humà contra les tenebres, la superstició i la falsedat. 

En el s. XVIII aquesta curiositat no quedà satisfeta amb la descoberta newtoniana de les lleis que expliquen el moviment de tots els cossos celests i terrestres, ni l'estudi del cos humà, sinó que els científics organitzaren expedicions transoceàniques amb la intenció d'estudiar la riquesa botànica d'altres continents. Allà no sols descobriren noves plantes, ni animals sinó pobles que vivien d'una manera totalment distinta a l'europea i que posava en qüestió de nou tota la seua cultura.  

Un dels escriptors més importants del període que novel.la tot aquest enfrontament amb aquest Nou Món, fou Jonathan Swift, en Els viatges de Gulliver.  Ací vos deixe una mostra en vídeo: Quins referents de l'epoca són esmentats? Què s'atreveix a criticar Swift?



Ara en sabem un poc més de Gulliver al que tenim al llit del riu Túria en València i per l'esquena del qual és possible que heu relliscat de menuts algun diumenge al matí.

dilluns, 25 de novembre del 2013

ROMANTIC STREETS: DARE TO THINK

In Spanish literature, you've been looking for streets which are dedicated to some relevant figures of the Romanticism and Neoclassicism in the XVIIIth Century.

Now, in English subject and for 4 lessons, each group is going to choose one of these streets and create an interactive picture about their featured figure.

With the help of the online software http://www.thinglink.com, you will create your own picture. Follow these steps:

Use the picture you took in the street as the background (upload it in "my images")

Start tagging the picture with the information you need to include:
  • Biography of the figure: link to a webpage with the information + tags with the most relevant information (at least 4)
  • List of main works (with the link to the webpage where you found the information). Don't include all the works, only the most important ones.
  • Picture(s) to illustrate his/her biography and the topic.
  • A song which illustrates the topic.
  • A link to your blog and the general project blog.
  • Video or videos where all the members in the group talk about the figure.
  • Any links that you find interesting for the topic.

Embed your interactive pictures in your project blogs and leave here a comment with the link.

Deadline: 4th December.

Here you've got an image I've created to give you detailed instructions:



Print out the  rubric and give it to your teacher when the interactive picture is finished:
Rubric


diumenge, 24 de novembre del 2013

COM FER UN PORTAFOLI DIGITAL

A l'assignatura d'Ètica anem a generar un PORTAFOLI DIGITAL per presentar tota la nostra documentació sobre la Il·lustració.

És una carpeta creada en un servidor extern on podem pujar tot tipus de documentació. Una vegada incrustem el nostre PORTAFOLI DIGITAL al bloc quedarà sincronitzat i s'actualitzarà automàticament.  No haurem de preocupar-se molt més per ell. 

Com crear EL PORTAFOLI 
DIGITAL EN BOX?

  1. ENTRA EN BOX: HTTPS://www.box.com i obri un compte amb un correu electrònic. Confirma'l al teu correu i ja podràs entrar de nou amb el teu LOGIN.
  2. En el menú superior, trobaràs una pestanya on diu NOU i pots obrir directament una carpeta o qualsevol tipus de document.
  3. Com hem dit, pot crear directament els teus documents o pujar-los des del teu equip a través de la pestanya CARREGAR del menú superior. 
  4. Per aconseguir el codi html de la carpeta per incrustar-lo al teu bloc, posa, sense clicar sobre la carpeta, i mira a la dreta. Clica COMPARTIR, ENVIAR, INCRUSTAR i personalitza la teua carpeta. 
  5. Finalment clica COPIAR AL PORTAPAPELES, enganxa a l'entrada del teu bloc en la zona html i LLEST!!
ACÍ TENIU UN EXEMPLE!!

dijous, 21 de novembre del 2013

DANGEROUS LIAISONS A L'ESCOLA



El proper dia 26 de novembre a les 8:30 h. del matí al Saló d'Actes de l'Edifici C veurem la pel·lícula Les amistats perilloses. Es un nou repte al que s'enfrontem tots i totes, doncs són conscients de què no és el tipus de cinema al qual esteu acostumats, però sí que estem segurs i segures de què és una meravellosa i suggeridora història, capaç de captivar-vos, de seduir-vos i d'aconseguir que vos atreviu a pensar a través d'ella sobre l'època en què es situa la història, el Segle de les Llums, i sobre els grans conflictes que giravolten sempre la vida humana.

Per confeccionar el vostre videoclip necessiteu pensar la música, l'ambientació, quin serà el missatge de la vostra cançò, quines són les crítiques que aneu a fer a través d'ell.  Vos proposem tot un seguit d'activitats des de les assignatures d'Anglès i Ètica que vos ajudaran en aquesta tasca.

divendres, 1 de novembre del 2013