dimarts, 27 de maig del 2014

ANEM A VEURE LOS GIRASOLES CIEGOS

Estem en un punt d'inflexió fonamental del nostre projecte, acabant de prendre decisions sobre com serà el nostre musical d'enguany per a començar els assatjos i vos proposem reviure un dels periodes més durs del franquisme, la postguerra a través d'aquesta adaptació cinematogràfica de la novel.la Los girasoles ciegos d'Alberto Méndez, realitzada per un dels grans del cinema espanyol Jose L. Cuerda. 

Recordeu a sisena i setena, demà 27 al Saló d'Actes.


 

Ací vos presentem el dossier de les activitats que hareu de realitzar al grup de treball i presentar al vostre bloc.


dilluns, 19 de maig del 2014

DARIO FO: TEATRE I PENSAMENT CRÍTIC

DARIO FO:
 Actor, dramaturg i Premi Nobel de Literatura

El document que vos presentem en aquest post explica el treball a fer a l’assignatura de valencià a partir de la lectura de l’obra de teatre de Dario Fo: Ací no paga ni Déu.

Treballant aquesta obra de teatre satíric, de crítica social a través de l'humor obrirem la possibilitat de mostrar la realitat actual al públic fent-lo pensar. Aprendre a fer teatre així és perfecte com a preparació per al nostre musical. Que altra cosa voldríeu que fer pensar i riure al nostre públic el dia de l'estrena!!

A més a més vos servirà per tenir un primer contacte amb el fet de “representar”... doncs aquesta és la vostra fita final: representar el vostre musical el dia 24 de Juny. 


divendres, 16 de maig del 2014

CONTA'M ...

Per a poder dissenyar les escenes del musical cal posar-se en la pell de les persones que varen viure en cadascuna de les èpoques que representareu. Eres homes i dones plens de sentiments, de contradiccions, d'idees al cap i al cor... Encara teniu la sort de viure envoltats d'ells, de tenir el testimoni viu de la societat espanyola del passat, de la nostra història, plena de clarors i d'ombres profundes, d'alegries i de penes ... com és la vida, a través de les seues paraules. 

Aprofitem per parlar-ne i saber-ne de la seua història.

Ací vos deixem la pauta concreta per saber elaborar l'activitat 2 del vostre dossier.


PREPAREM EL MUSICAL: DOSSIER D'ACTIVITATS

Aquest és el dossier d'activitats que conduirà tota la preparació del musical Llums i ombres a l'Espanya del segle XX enguany. Ja sabeu que el repte és molt gran i que confiem en què tot el col.lectiu -alumnat i mestres- anem a posar tot el millor de nosaltres per aconseguir-ho. Tots junts hem de fer un gran equip i la nostra motivació i el nostre saber fer conjunt han de fer realitat per primera vegada un musical creat totalment per l'alumnat de 4t ESO.

Consulteu-nos el que voleu i necessiteu i sobre tot, feu el que vos proposem amb tanta il.lusió i energia com nosaltres hem posat per fer-vos aquesta proposta. 

COMENÇA L'ESPECTACLE!!

dijous, 15 de maig del 2014

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE: LLUMS I OMBRES 2014

Llums i ombres en l'Espanya del segle XX enguany vol tenir un altre caire, una nova cara i que millor que comptar amb el nostre alumnat. Ells i elles van a ser enguany més protagonistes que mai d'aquest gran espectacle que és el nostre musical de final de curs. 

Aquesta és per al 2014 la nostra proposta: Vos atreviu?



Aquest és el mural digital de les aportacions de l'alumnat  durant la presentació del projecte, les seues reflexions i interrogants sobre el període que anem a desenvolupar el nostre projecte: la realitat espanyola des dels anys 30 fins l'actualitat.


diumenge, 11 de maig del 2014

DIARI D'UNA MESTRA REPUBLICANA


Vos proposem des de les assignatures de Socials i Ètica aquesta activitat arran del llargmetratge documental LES MESTRES DE LA REPÚBLICA, que hem vist i treballat en classe. Ens permetrà posar-se una mica més en la pell d'aquelles dones de la II República innovadores i valentes, engrescades i compromeses, dones represaliades que es dedicaren a l'ofici d'educar un@s nous i noves ciutadanes per a una nova societat, i que seran les protagonistes del nostre musical.

Amb aquesta activitat ens preparem per al seu disseny i per a la representació de LLUMS I OMBRES L'ESPANYA DEL SEGLE XX, que abastarà la nostra història recent des dels anys 30 fins l'actualitat. A través del musical convidarem a la reflexió sobre ...

Què ha canviat des d'aleshores a la societat espanyola? 
Què suposà la guerra civil? 
Continua Espanya oberta, enfrontada, dividida?
Quins fronts queden encara pendents, oberts, esperant-nos?
Quines són les nostres fites al segle XXI?

EL DIA 24 DE JUNY LA CASA DE LA CULTURA D'ALBAL ENS ESPERA!


dilluns, 5 de maig del 2014

1939: OBRINT PAS

1939


Em vas contar que els mataren
a les persones d'oblit i horror
amb l'esperança afusellada
escrita en llàgrimes de foc

Vas marxar en llargues columnes
pels camins de fred i dolor
cames i cors plens de ferides
aquell mil nou-cents trenta-nou

renaix la memoria
renaix la consciència
renaix l'esperança
renaix la victòria

Em vas parlar del llarg exili
a les presons del teu record
amb l'enyorança derrotada
escrita en llàgrimes de foc

Vas tornar amb cara envellida
sense renúncies ni remors
amb la ferida en la mirada
d'aquell mil nou-cents trenta-nou

renaix la memòria
renaix la consciència
renaix l'esperança
renaix la victòria