dilluns, 28 d’abril de 2014

LES MESTRES DE LA REPÚBLICA

LES MESTRES DE LA REPÚBLICA és el títol de la pel.lícula que ha rebut enguany el GOYA al millor llargmetratge documental, però és més que un film. 

LES MESTRES DE LA REPÚBLICA vindica la figura de les mestres de la República, aquelles dones que lluitaren per la seua llibertat personal i foren exemple i model de vida lliure i igualitària entre homes i dones per als xiquets i xiquetes de l'època; mestres vocacionals que confiaven fermament que l'educació era el camí del progrés social i la justícia; que creien que una educació laica, igualitària, solidària faria possible la llibertat de pensament i de consciència de les generacions posteriors; mestres que foren exemple de valentia i coratge contra l'opressor, el dictador, el dogmatisme fanàtic. 

En uns temps on tot pareix oblidar-se, on sembla que els referents estan en dubte, que tots els valors i principis -com l'educació- estan en qüestió apostem per LES MESTRES DE LA REPÚBLICA.

Des de les assignatures de Socials i Ètica, treballarem sobre el seu paper durant la II República espanyola i sobre el seu testimoni vital i polític, buscant a les LLUMS I LES OMBRES DE L'ESPANYA DEL SEGLE XX, les respostes a alguns dels nostres interrogants del XXI.


Ací vos deixem el tràiler de la pel.lícula que veurem en classe.

1 comentari:

  1. creator this year.The facilities in addition lower a small amount of jobs in April, employing the same exact quote to explain your cullings since the assertion given right now.Harmonix is currently working on the actual Xbox-exclusive Fantasia: Audio Evolved, and also provides some other unannounced jobs in the functions, including perhaps a combat-themed sport.The business isn't on the face planning to staff upwards substantially, because attire merely has one particular open place posted for the website.

    Eso gold

    Buy eso gold

    ResponElimina